Irány Barcelona! – vendégposzt

Ezt a vendégposztot Darányi Zsófitól kaptam, aki Barcelonáról írt.
Itt a blogja, ha még olvasnátok tőle.

“Ezt a bejegyzést azoknak a backpacker.hu olvasóknak szánom, akik még nem jártak Barcelonában, hogy ezzel egy kis kedvet adjak a város meglátogatására.

Miért éppen Barcelona?

Én 2013 januárjában töltöttem el egy hetet ebben a gyönyörűséges városban. Azóta megfordultam már pár helyen Európában, de szinte egyik se nyűgözött le annyira, mint Barcelona. Nekem azért tetszett, mert a sokszínűsége nagyon széles, és mindenki megtalálhatja benne azt, ami őt érdekli. Középkor, kultúra, modern művészetek, szórakozás, természet, vízi sportok, strand, pálmafák, narancsfák, foci drukkerek, olimpia park, ételkülönlegességek, és még sorolhatnám tovább.

Mikor érdemes utazni?
Januárban nagyon kellemes volt az időjárás, napközben 15 fok körüli hőmérséklettel. Helyiek szerint a nyár nagyon forró, ezért leginkább a tél, tavasz és őszi időszakot ajánlják az utazásra.

Mennyi időre érdemes utazni?
Ha valaki csak Barcelonára kíváncsi, akkor minimum 3 napra, de a város, illetve a környék 1 hét alatt sem fogy ki a látnivalóból.

Mivel érdemes utazni?
A Budapestről induló fapados járatokkal.

Most térjünk rá a legfontosabbra, a látnivalókra. Mit nézzünk meg?

1.  Plaza Espana és a Montjuic

A Plaza Espanán érdekesség a Les Arenas, ami anno torreádor arénaként funkcionált, ma viszont plázaként működik. A tértől délre haladva a Font Magica szökőkúthoz jutunk, ami sajnos a téli időszakban nem üzemel, egyébként fény és hangjátékkal szórakoztat. A Montjuic park a barcelonai olimpiai játékok legfontosabb helyszíne volt, viszont nem csak a sportkedvelők kedvenc helyszíne lehet, hanem azoknak is, akik szeretik a nyugodt zöldövezeteket, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra, illetve a tengerpartra és a kikötőre is. Habár nem turisztikai látványosság, de a dél-nyugati oldalon egy temető is található, mely a parkból belátható, így bepillantást kaphatunk a mediterrán temetkezési szokásokba is. A dombról felvonóval lemehetünk a kikötőbe.

2. El Raval és a La Rambla

Az El Raval többnyire bevándorlók által lakott környék, viszont van egy olyan hangulata, amit csak akkor tapasztalhatsz meg, ha odamész. Habár az El Raval régen nem volt egy jó nevű negyed, manapság már nincs probléma a közbiztonsággal. A La Rambla Barcelona híres sétálóutcája, amely a Plaza Catalunát és a Kolombusz szobrot köti össze. Nehogy kihagyd a La Boqueriát, ahol minden féle halat, tengeri herkentyűt, gyümölcsöt, zöldséget, húsárut és édességet csodálhatsz, illetve kóstolhatsz meg!

Barcelon Piac

3. Barri gotic

Aki történelmi látnivalóra vágyik, annak kötelező Barcelona gótikus negyede. Katedrálisa csodálatos, illetve hirtelen sok kis szűk utcán találhatjuk magunkat.

4. Tengerpart és a Ciutadella park

Aki a vízi állatokra kíváncsi, az bemehet az akváriumba. Sajnos a belépő drága. Ezen felül hajóra is felülhetünk, és megnézhetjük a kikötőt a tengerről is, vagy csak ücsöröghetünk a parton, és nézhetjük a homokvárat építő művészeket és élvezhetjük a napsütést.

5. L’Eixample

A modern Barcelona színtere. Széles utak, Gaudi híres épületei és temploma, a Sagrada Familia itt található. Érdemes bemenni a Casa Milába és a Sagrada Familiába is. Nem fogjátok megbánni a belépő árát!

6. Güell Park

Gaudi híres parkja. Szerintem nem kell bemutatnom senkinek a mézeskalács házikókat. Szintén kötelező látványosság Barcelonában. Akár egy fél napot is el lehet ott tölteni.

További látványosságok:

Tibidabo (templom, vidámpark, szép kilátás), Montserrat (híres zarándokhely természeti szépségekkel) és a Costa Brava partszakasz.

A látványosságokat és érdekességeket még oldalakon keresztül lehetne taglalni, úgyhogy kalandra fel, irány Barcelona!”

Ha neked is lenne kedved írni a backpacker.hu-ra, várom jelentkezésed a www.faceboook.com/backpacker.hu oldalon!

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon