Utazós cuccok

Bori vagyok, minimalista. Leszoktam a tárgyakról, jobban mondva a felesleges tárgyakról. Ez persze könnyen jön, amikor az ember mindenét egy hátizsákba kell, hogy belezsúfolja. Ma már látom az előnyét annak, hogy tudatosan vásárolok. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs semmim. Sőt, nagyon hiszek abban, hogy olyan cuccokat érdemes venni, amik valóban hasznosak, és amire érdemes költeni. Ez a lista tartalmazza mindazt, amire érdemes áldozni szerintem. Azért válogattam össze, mert sokan kérdezitek, hogy mi az, amit elviszek magammal egy útra, és amikor elárulom, hogy 12 kilóval utazom, a legtöbbeteknek kiguvad a szeme.

Ezek a linkek affiliate linkek, ami azt jelenti, hogy kapok részesedést, ha megvásároljátok a termékeket. Viszont, soha semmi olyat nem ajánlok, és nem is fogok, amit én magam nem használok, vagy nem ajánlanék a legjobb barátaimnak. Akkor sincs harag, ha nem a linken veszed meg a terméket, hanem személyesen. Ezt a listát tényleg úgy írtam meg, hogy segítségedre legyen.

Hátizsák

Nyilván egy backpacker nevű blogon ennek kell az első helyen szerepelnie. Amikor hátizsákot választunk a következőket ajánlatos figyelembe venni:

 • Kényelmes
 • Se túl kicsi, se túl nagy
 • Szellős
 • Könnyű hozzáférést biztosít
 • Jó minőségű

Az én társam a bajban Milli, aki egy 50+10l -es, nagyon megbízható darab. 2009 óta együtt… Ma már nem kapható, viszont egy új verziója igen, ami annyival jobb, hogy középen cipzározható. Mindenkinek nagyon ajánlom.

Fülhallgató

Talán a legáltalánosabb kérdés, hogy mi az, ami nélkül nem megyek utazni. Nos, nekem ez a zajszűrős fülhallgató. Sony elmondta, hogy rosszul használom ezt a szót, mert ami nekem van, az nem is az. Valójában az a lényeg, hogy szilikonos legyen, és így ne halljam a mellettem horkoló backpacker hangját vagy a kávéfőzőt, amikor dolgozom egy kávézóban.

Ami fontos:

 • Kényelmes
 • Szilikonos
 • Jó basszus (dnb fyeah)

 

 

Kindle Ebook olvasó

Igen, igen, tudom, hogy szereted a könyveket. Szeretsz lapozni, meg szagolgatni őket. Viszont próbálj meg 30 könyvet magaddal vinni egy hátizsákban. Nekem az ebook olvasó nagy szerelem lett, és rájöttem, hogy nem a lapozást, meg magát az illatot szerettem, hanem azt, amit az jelképezett: egy csendes estét a kedvenc könyvemmel, kizárva mindent, ami a külvilágot jelentette. Ezt pedig egy ebook olvasó is elég hamar tudja garantálni.

Amit tudnia kell:

 • Nem kell megvenni a legújabbat!
 • Könnyű
 • Viszonylag rendes memóriával
 • Strapabíró (ezért mondom, hogy KINDLE!)

 

Macbook Air (digitális nomádoknak)

Ha csak pár hétre mész utazni, azt ajánlom, hogy hagyd otthon a laptopot. Semmi értelme, alap kommunikáció simán megy telefonon is az otthoniakkal. Viszont, ha tervezel útközben dolgozni, akkor ezt a gépen ajánlom. Ha eddig még nem használtál Mac-et, akkor az elején eléggé fogsz szentségelni, de hamarosan megérted, miért lett ennyire sikeres ez a brand.  Az én gépem három éves, és soha, de soha semmi baja nem volt. Tudom, hogy drága, de az a pénz és idő, amit egy másik gép szervizelésére költenél, hamar visszajön.

Az, hogy milyen gépet viszel magaddal, persze attól is függ, hogy mivel foglalkozol. Ha programozó vagy vagy vlogger, akkor ez a gép nem neked való, mert nagyon kicsi a memóriája. Ha viszont nem kell fájlokat őrizned a gépen, akkor nagyon ajánlom.

 

Okostelefon

Egy okostelefon eléggé meg tudja könnyíteni a helyzetet, amikor épp egy olyan buszon vagy, ami nem tudod, hogy hova tart, és hogy ott van-e szállás. Zseblámpa, mp3 lejátszó, könyv, térkép, gyakorlatilag digitális svájci bicska. Mondjuk gondolom, hogy nem kell magyaráznom, hogy miért jó egy okostelefon… Amikor én utazom, mindig a helyszínen veszek egy SIM kártyát, amit a világon mindenhol könnyű beszerezni, csak mi szívunk ezzel itt Európában. A világ legtöbb helyén egy kiló kenyér mellé meg tudod venni a sarki porfészekben.

Nekem egy iPhone 7-esem van, de szerintem egy régebbi verzió is simán jó.

 

Összehajtható jógamatrac

Nekem fontos a rutin, fontos a jóga. Először azt gondoltam, hogy nincs szükségem jógamatracra, mert törölközőn is simán tudok gyakorolni. Nagyot tévedtem. Ezzel a megoldással sehogy sem volt jó. Szúrta a kezem-lábam a talaj, csúszott alattam a törcsi. A matracok az esetek többségében nagyon nehezek, ezért kicsit sakk-matt volt a helyzet. De szerencsére meglett a megoldás. Ez az összehajtható jógamatrac könnyű, de a célnak abszolút megfelel. És kis hátizsákban is elfér.

 

 

 

Ha szeretnél Te is digitális nomád lenni, katt ide.

Ha pedig az érdekel, hogyan tudsz helyfüggetlen munkát találni, kattints ide.

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon