Az 5 leghasznosabb tárgy utazáshoz

Mindig kérdezitek, hogy mit csomagoljon az ember, ha utazik. Szerintem ez mindenkinél más, de azért összeírom, mi az az 5 legfontosabb és leghasznosabb tárgy, amit én mindig magammal viszek (nyilván az útlevélen és a pénzen kívül):

 1. Zajszűrős fülhallgató

  Gyakran alszom hálótermekben, ahol sok ember ember van. Akármennyire is figyelnek, olykor-olykor elég hangosak tudnak lenni, ezért számomra a füldugó nem elég. A lejátszási listámban van egy-két esőhang vagy tengerzúgás, amit bekapcsolok és már nem is hallom a külvilágot. Egy buszút is gyorsabban elrepül, ha közben podcast-okat vagy zenét hallgat az ember és nem a mellette üvöltő gyereket.

 2. Okostelefon

  Nyilván nem kell nagyon sokat magyaráznom, hogy mire jó egy okostelefon, de aki eddig ellenezte (ha van még ilyen a világon), akkor az utazáshoz bizony nagyon kell. A legtöbb országban veszek egy helyi SIM kártyát (Kolumbiában 1000 Ft) és feltöltöm nettel (200 mega naponta 140 Ft-ba kerül, szintén itt Kolumbiában). Ha későn érkezem valahova és szállást kell keresnem, elég hasznos tud lenni, mivel nem kell a hátizsákommal bolyonganom késő este. Illetve természetesen az utazásszervezéshez is elkerülhetetlen.
  Internet nélkül is rengeteg dologra használom egyébként a telefonomat: zseblámpa, mp3 lejátszó, offline térkép (maps.me), ukulele hangoló…

 3. Kendő

  Az utazás során kendőmániás lettem. Gyakorlatilag több dologra tudod használni, mint az okostelefonodat: szoknya, ruha, sál, fejfedő, táska, napernyő, törülköző, lepedő, takaró, függöny… Kötelező darab!

 4. Powerbank

  Mivel az okos telefon is szerepel ezen a listán, az egyik legidegesítőbb dolog az, ha lemerül, amikor neked szükséged lenne rá. Ezt elkerülendő, mindenhova viszek magammal egy kicsi power-bankot, vagyis extra akkut, vésztöltőt. Ezzel a fényképezőmet is tudom tölteni, meg a Kindle olvasómat is egy-egy 15-20 órás buszúton. Fontos.

 5. Műanyag doboz

  Mint azt már sokan tudjátok, vega vagyok. Otthon vegánra váltottam és próbálok itt is ennek megfelelően élni, több-kevesebb sikerrel. Még csak most próbálgatom a különböző megoldásokat, hogy egészségesen tudjak étkezni az esetek többségében. Ezért mindig olyan szállást választok, ahol tudok magamnak főzni. Ez azt is jelenti, hogy van egy-két kaja nálam, amit viszek tovább, mert nem fogy el (liszt, paprika, bors, zabpehely). Ezért vettem egy dobozt, amiben el tudom vinni a megmaradt ételeket, de hamar kiderült, hogy rengeteg dologra jó. Buszra finom uzsonnát csomagolok magamnak. Napközben, ha megyek kirándulni, szintén nem nyomódik össze a gyümölcs a hátizsákomban. Amikor pedig kifutottam az ételből, beleteszem a legfontosabb dolgokat, amik egy napra kellenek és az ágyam mellett tartom. Olyan, mint egy kis éjjeliszekrény. Nagy rajongója lettem.

 

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon