Ajándék ötletek digitális nomádoknak

Bár 2020 nem az utazás éve volt, mint ahogy sok más minden éve sem, egy digitális nomád akkor is nomád, ha épp nem egy reptéren rohangál, vagy fotózza magát egy medence mellett, hogy bizonyítsa mekkora nomád. A legtöbb utazó minimalista, ami adott: hiszen sokszor “költözik” új helyre. Hogy lehet egy “ilyenek” ajándékot venni? A jó hír az, hogy sok-sok olyan dolog van, ami nem felesleges, sőt kifejezetten jól jön az utazó barátodnak. Íme a lista, sosem késő jelszóval. 

Élmények

Már egy éve mondogatjuk, hogy ez is elmúlik valamikor, és én – karakteremhez hűen, pozitívan nézek az az új év elé, amikor már lehet majd – valamennyire  – jönni menni. De olyan is került erre a listára, amihez nem is biztos, hogy kell utazni/más emberrel találkozni. 

Hosszú hétvége

Egy közös programnak nagyon sokan örülnek, persze akár egy nomád is. Érdemes most nézelődni az Airbnb-n mert a legtöbb kisház, szállás nagyon rugalmas lemondásokat állít, így ha valami közbe jönne (khm), akkor tovább lehet tolni az utazás időpontját.

Érdekes séták 

Az egyik legjobb jelenség, ami pár éve ütötte fel a fejét, azok a különleges sétákat ajánló a cégek. Egy utazó itthon is utazó, vágyik az érdekes információra, kalandra, tudásra. Mindig is furcsának tartottam, hogy csak akkor megyünk városnéző túrára, ha az egy másik városban van, a saját városunkban meg soha nem állunk meg megnézni milyen csodálatos épületek vannak szerte-szét.

Honnan?

Thai vagy ayurvédikus masszázs

Az idei évem Thaiföldön nyitottam, ahol szinte két naponta voltam masszázson, annyira jó (és olcsó) volt. Az idei évben, több autentikus üzletet is felkerestem, ahova belépve, rögtön oltotta a légkör az égető vándorvágyamat. Szóval egy utalványnak én bármikor nagyon tudok örülni, és biztos vagyok benne, hogy más, itthon tébláboló utazó is.  Csak a írd be a Google-be: Thai masszázs és megtalálod melyik van hozzád közel, hogy beugorj hozzájuk egy ajándék utalványért.

Tudás / Tanulás

Nincs olyan nomád, aki nem fejlesztené magát folyamatosan, A személyiség és üzletfejelsztés kéz a kézben jár. Tulajdonképpen ez az alapja annak, hogy tudunk utazni. Így, ha itt sem nagyon tudsz mellé nyúlni. Mutatom mik azok, amiket mindig jó ötletek

Hangoskönyv feliratkozások

Nagy rajongója lettem a hangos könyveknek. Nálam kifejezetten a non-fiction könyvek mennek nagyon jól takarítás, bringázás vagy főzés közben. Ha magyarul könnyebben megy, akkor irány a Voiz, ahol még azért elég hiányos a készlet, de ahogy elnézem naponta jelennek meg magyarul az újabb és újabb kiadások. Ha pedig stabilan beszéli a nyelvet az ajándékozott, akkor mindenképpen ajánlom az Audible-t, ahol mindig a legújabb könyvek jelennek meg.

Könyvek / Ebook-ok

Szerintem nem minden jó e-book-ban. Van olyan könyv, amit kifejezetten nézelődésre, lapozgatásra szántak. Ezek mindenképpen jobbak nyomtatott formátumban. Innen tudsz beszerezni könyveket. 

Meditációs App

Ha személyiség fejlesztés, nagyon ajánlom a meditációt. Két Applikáció is van, ami szépen megtanít arra, hogy nem baj az, ha elmászkál a gondolatunk. Az egyik a HeadSpace a másik pedig a Calm. A headspace-nek iszonyú reklám büdzséje lehet, hiszen a csapból is ő folyik, hamarosan a Netflixen is lesz Headspace sorozat. 😮 Ez viszont nem azt jelenti, hogy ők a jobbak. Én Calm-ot hallgatok, mert kitűnő benne az elalvást segítő program.

Kurzusok-kihívások

A vírus megjelenésével megemelkedtek az online, otthonról elvégezhető kúrzok száma. Ma már rengeteg olyan csoportos képzés létezik, amit el tudsz a nappalidból is végezni. Vagy egy tengerpartól. Hozzám is lehet csatlakozni a Life reDesign kurzushoz pl.Kifejezetten ajánlom, az évkezdéshez.

 

 

 

Valóban hasznos tárgyak: 

Az utazós, vagy munkához valóban funkcionális cucc nagyon boldoggá tud tenni. Karácsonykor igazán fontos, hogy ne vegyünk felesleges dolgokat, de van egy pár olyan kiegészítő és tárgy, ami tényleg megkönnyíti az életünket, nekünk utazóknak.

Laptop Állvány

Ez konkrétan rajta volt az én karácsonyi listámon, ugyanis ha lefelé görnyedsz, előbb utóbb eléggé ki lesz tőle a hátad. Nekem most jött el az a pillanat, hogy ez már elég fontos számomra és imádom, hogy milyen jó egyenes háttal ülni egész nap. Könnyű és kicsi állványt válassz.

Vezeték nélküli billentyű és egér

Az állvány kiegészítője pedig egy extra billentyű és egér, ami még kényelmesebbé teszik munkát. Itt az illető preferenciáját érdemes megkérdezni, mert ugye van aki a Mac-re és van aki Logitech-re esküszik, és a másik márkát venni, lehet hogy a háború kitörésével fenyeget.

Power bank

Nem mondom, hogy sosem lehet elég power bank-ja valakinek, de egy az a mai világban, már már kötelező. Szinte mindenhol lehet kapni, sok féle fajta árban.  Betettem azért ide is egyet, hogy legyen egy alap.

Kábel-rendszerező

Na és ha már ennyi mindenünk, meg a töltője mind velünk van, akkor jó ( és még viszonylag olcsó) befektetés egy kábel-rendszerező. Nem csak védi az eszközeidet, de mindent egy helyen tudhatsz, és nem kuszálódik össze.

 

Laptop-tok

Jó, most már leállok a tech cuccokkal, de ez még azért felkerül a listára. Nekünk nomádoknak (is) a laptop szinte az egyetlen munkaeszközök. Nem csoda, hogy még  a legtrehányabb nomád és próbál rá valamennyire vigyázni. Szóval egy szép, és az ajándékozott imidzséhez passzoló tok, mindig nagyon jó ötlet!

Füzet és / vagy egy szép toll

A legtöbb vállalkozó barátom, sőt szinte kivétel nélkül mindenki kézzel írja fel a feladatokat, projektet magának. Jó, van egy két olyan tech-gurú, aki ehhez is egy ipad-ot használ. Azonban ott is arra, hogy kézzel írjon, rajzoljon esetleg mind-mappeket, struktúrákat, csatornákat tervezzen. A vállalkozó lét általában elég kreatív állapot, amit egy word docban nem annyira egyszerű megélni. Szóval ezt is nagyon ajánlom.

 

 

 

 

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon