Zanzibár, az illatos sziget

Itt a következő vendégiromány. Csilla Zanzibárról osztotta meg élményeit:

Zanzibár, az afrikai és ázsiai kultúra találkozása

Zanzibár Dél-Afrika partjainál fekvő kicsiny sziget, fővárosa pedig Stone Town.
A történelem folyamán volt már oszmán, indiai, brit, német gyarmat, jelenleg pedig Tanzániához tartozik. A rabszolgaság idején sokakat hurcoltak el a szigetről, ennek az emlékét ma is egy szoborcsoport őrzi.

Nem csoda, hogy ez a sok változás nyomot is hagyott a szigeten. Gasztronómiailag talán ez a világ egyik legsokszínűbb szigete. Épp ez a sokszínűsége teszi olyan barátságossá a szigetet – az ember ide tévedve valahogy azonnal megtalálja a helyét.

Sokan félnek Afrika déli része felé utazni, hiszen a hírekben csupa rosszat hallhatunk erről a térségről, elmaradottnak és háborúsnak tűnhet. Zanzibárt ezzel szemben a béke és boldogság szigetének is nevezhetnénk. A zanzibáriak feltétlen szeretettel és kedvességgel fogadják az idelátogatókat. A nagy szegénység ellenére is sugárzik a boldogság a lakosokról. A lakosság túlnyomó részt muzulmán hívőkből áll.

Zanzibár csodálatos fehér homokos tengerparttal rendelkezik. A sziget közepében pedig fűszerültetvények, és egy természetvédelmi őserdő is található, ahol a ritka mangrove fák is helyet kaptak. A felfedezők Illatos szigetnek is hívták, hiszen az itt termelt fűszerek illatát már a tengerről meg lehetett érezni.

Zanzibári látogatásunk során betekintést nyerhetünk az ország kulturális sokszínűségébe, hiszen a szállodákat őrző maszáj harcosokon kívül a mai napig sok indiai kereskedő leszármazottja él itt, talán a leghíresebb közöttük az itt születet és egy csapásra híressé vált Freddie Mercury. Az ő szülőházán kívül a híres szárazföldi óriás teknősöket is megtekinthetjük, melyek az úgynevezett Prison Island-en, vagyis a régi börtönszigeten találhatóak.

Ezen a paradicsomi hangulatot árasztó szigeten feltétlenül éljünk a Blue Safari lehetőségével! Csodálatos tengeri élővilág vár ránk a szigetet körül vevő korallzátonyokon. A tengeri herkentyűket kedvelőket pedig terülj-terülj asztalkám várja a különféle fűszerezésű rákokból, polipokból és homárokból. Zanzibár sokszínűségét és paradicsomi hangulatát nem lehet igazán szavakba önteni, így hát meséljenek helyettem inkább a képek!”

tuktuk

tekik

SAM_2824

  SAM_2801

piac2

maszak_harcosok

halacska

homár

DSCF4562

DSCF4460

Köszönjük, Csilla, a képeket és a kedvcsinálót! Nálam tutira működött! :)

Ha neked is kedved támadt írni a blogra, küldj egy üzenetet a backpacker.hu Facebook-oldalára!

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon