Podcastok nem csak utazóknak

Régen, még amikor volt kocsim, sok rádiót hallgattam. Nyilván nem a zene miatt, inkább az érdekes beszélgetések érdekeltek. Szerintem nagyon jó formátum a rádiózás, és bár sokan halálra ítélték már ezt a műfajt, szerintem most kezd igazán beindulni, csak egy sokkal jobb formában, podcastként.

Amikor úton vagyok, kifejezetten jól esik magyar hangot hallani. Így kezdődött a kattanásom, ma meg már persze hallgatok angol nyelvűeket is. Még mielőtt rátérünk, hogy miket hallgatok én, egy kis technika.

Ha podcast-ot szeretnél hallgatni, szükséged lesz egy okostelefonra. iPhone-on automatikusan fent van az alkalmazás, ha pedig android-os telefonod van, akkor ezen a linken vadászhatsz podcast alkalmazást magadnak. Érdemes a kedvenceket wifinél letölteni előre, hogy ne zabálja meg az adatunkat:)

És íme, itt vannak az én kedvenceim:

Pál Feri előadások

Ha valaki ne adj’ isten, (;)) nem ismerné Pál Ferit, annak bemutatom az ország legmenőbb, leghitelesebb és legjobb papját. Igen, pap. A keddi előadásai, vagy ahogy ő nevezi: alkalmai, egyszerre lebilincselőek, viccesek, érdekesek és egyediek. Nem, nem a Bibliából idéz, és igazából nem is térít. Beszédei nagyon sokat segítettek nekem feldolgozni vagy éppen csak megérteni problémákat.
Az egyik kedvenc mondásom tőle: „Nem hiszek a szeretet nélküli igazságban.”. Amit próbálok akkor alkalmazni, amikor valakivel vitatkozom.

Balázsék

Sokan utálják, sokan szeretik, de abban biztos vagyok, hogy a reggeli hármast mindenki ismeri. Őket akkor szoktam hallgatni, amikor nincs kedvem mély tartalomhoz. Viccesek, és sokszor érdekes témákat hoznak. Mondjuk jól meg tudja kavarni az embert, amikor egy kolumbiai buszon azt hallgatja, hogy dugó van a Bach csomóponton. :)

Önkényes mérvadó

Oké, Puzsér tud rettenetesen bicskanyitogató lenni. Ha azt mondod neki, hogy beszéljen egy vanília fagyiról, azt is képes elküldeni a búsba egy perc alatt, ha olyanja van. Egyértelműen van gond a kis lelkében, de az meg kell hagyni, hogy a műsor rengeteg taburól beszél, olyan igazságokkal szembesítik a hallgatót, amiket nem merünk bevallani magunknak társadalmi szinten. Kell hozzá hangulat. Lefekvés előtt nem ajánlom, mert ha Robi nekiáll kiabálni, lehet, hogy zaklatott lesz az éjszaka:)

Tim Ferriss Podcast

Tim Ferriss nevét szinte minden digitális nomád tudja. Ő írta a Négy órás munkahét című könyvet, aminek a hatására több százak, ezrek mondtak fel a munkahelyükön és mentek világgá. Többek között én is. Na már most. Tim-nek van egy nagyon jó podcast-ja, ahol hihetetlen izgalmas emberekkel beszélget. Érdemes belehallgatni. Persze van az úgy, hogy valami kevésbé izgi embert hív el, de a legtöbbnél azért leesett az állam.

Alan Watts

Alan Watts író, filozófus a 20. század elején született. Előadás anyagai ma már elérhetők podcaston. Sok nagyon nehezen hallgatható, elég nagy figyelmet igényel, de megéri, mert hihetetlen érdekes dolgokat mesél.
Én ezzel a videóval ismertem meg őt:

Johnny FD

Johnny a Nomad Summit szervezője Chiangmai-ban, több éve nomád. Két podcast-ot is visz: a „Travel” és az „Invest like a Boss”-t. Mind a kettő érdekes és motiváló. Az egyik olcsó utazásról, a másik pedig financiális tervezésről szól.

Szerencsére ma már ott tartunk, hogy nem kell várnunk a kedvenc rádióműsorunkra, bármikor meg tudjuk hallgatni. Ráadásul, bárki tud készíteni (mondjuk nem biztos, hogy sikeres lesz). Szóval rengeteg, rengeteg jó podcast van. Nektek mi a kedvencetek? Jöhet kommentbe a Facebookra.

Ha szeretnél Te is digitális nomád lenni, katt ide.

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon