Nem kívánok boldog új évet

Ezt a cikket, bár 2016-ban írtam, felnevettem, mennyire releváns még akár 2020-ra is. Emiatt most csak a számokat update-eltem. :)

Az elmúlt időben, utazásaim során rájöttem, hogy nem szabad a boldogságot keresni. A boldogság ugyanis túlértékelt. Mindenkinek egyfolytában azt kívánjuk, és tényleg –  a szívünk legteljesebb melegével –  hogy legyen boldog. Pedig micsoda feladat ez: folyamatosan boldognak lenni. Az én életemben, és biztos vagyok benne, hogy a tiedben is, akkor jöttek a boldog pillanatok, amikor egy nehezebb, emberpróbálóbb, esetleg traumákkal teli időszakon mentem keresztül. Ezekből tanultam, elengedtem őket, és utána, mintegy nyeremény: megtaláltam a boldogságot. Órákra, napokra, de sosem egy egész évre. Szerintem a boldogság nem egy állapot, hanem egy pillanat. Egy csúcspont. Egy év, pláne egy élet, nem lehet csúcspont.
Annyi, de annyi pozitív dolgot tudok neked kívánni, amivel nem is foglalkozunk a nagy boldogság vadászatban.

Kívánok Neked Békés Új Évet:

Azt a fajtát, amikor nem aggódsz a jövőn, és nem hasogat az emlékezés. Olyat, amikor egy nagy mosollyal tudsz a semmibe bámulni. Elégedetten, tudva, hogy jó helyen vagy, legyen az Budapest, vagy Dominika.

Kívánok Neked Szarkazmus-mentes új évet:

Olyat, amikor nem ítélkezel mások hibái felett, egy szarkasztikus poénnal, megmutatva, hogy mennyivel jobb vagy másoknál. És főleg olyat, amikor a szarkazmus ostora nem rajtad csattan.

Kívánok Neked egy Lelassult új évet:

Kívánom, hogy ne várd 2022-t, a következő hónapot, a hétvégét vagy az öt órát. Kívánom, hogy minden pillanatot meg tudj élni, legyen az rossz vagy jó. Kívánom, hogy megérkezz, legyen az egy új otthon, egy új ország, vagy új tudatállapot.

Kívánok Neked Kíváncsisággal-teli új évet:

Egy olyan évet, amikor új és új tudás megszerzése motivál nem pedig a félelmeid. Kívánom, hogy legyél kíváncsi magadra, és az igazi határaidra. És persze azt is, hogy legyen energiád ki is elégíteni mindezt a tudásszomjat.

Kívánok Neked Szelídséggel-teli új évet:

…egy olyan világban ahol a harsányság a mindent-eldöntő, kívánom, hogy sok szelídséggel találkozz. Kívánom, hogy találj olyan emberekre, akik egyszerre tudnak határozottak és szelídek lenni. Kívánom, hogy Te is egy legyél közülük.

Kívánok Neked Önbizalomban gazdag új évet:

Igen, önbizalomban gazdag. Nem önteltségben. A kettő nem ugyanaz, pedig sokan összekeverik. Mindenki tudja, milyen az, amikor valakinek nincs önbizalma, meg azt is, hogy milyen az, amikor valakinek túl sok van, de az igazán (szarkasztikus hangnem-mentes) egészséges önbizalom valahogy eltűnt a margón. Kívánom, hogy megtaláld, és hogy figyelni tudj, hogy ne lógjon ki semelyik irányba. Nyilván ez kivitelezhetetlen önismeret nélkül, hiszen tudnod kell, hogy mik a hibáid és mik az erényeid, hogy valóban egészségesen tudj magadban bízni.

Kívánok Neked Alázatban gazdag Új évet:

Kívánom, hogy döntéseidet, kapcsolataid, tanulásodat alázattal kezeld. Az alázat segít megkérdőjelezni saját magad és a hozzáállásod a világhoz, így sok olyan utat mg számodra, ami eddig talán elkerülte a figyelmed.

Végül kívánok Neked Hálát 2020-ra:

Biztos vagyok benne, hogy idén is sok mindenen mentél keresztül. Sokat dolgoztál, értek kudarcok, de kívánom, hogy most gondolj vissza, és keress öt olyan dolgot, ami miatt hálás lehetsz ennek az őrült évnek.

Én mindenekelőtt Érted vagyok hálás! Az egész évemet meghatározta a backpacker.hu olvasó közössége. Támogattok, és néha kritizáltok. Ebből fejlődök, és emiatt tartok ott, ahol most vagyok. Köszönöm! Folyt köv 2021-ben!

Ha pedig mélyebbre mennél az évtervezésben, csekkold az évtervező webinárt, amit ingyenesen le tudsz most tölteni innen. 

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon