Miért kell nagyot álmodni?

Sokan sodródnak, nincsenek álmaik, vagy ha vannak azok kicsit vagy nem is beszélnek róla soha senkinek. Félünk kilépni a komfortzónánkból, félünk, hogy elbukunk, vagy csalódunk. Meg sem próbáljuk. De mi lenne, ha 45 évesen kezdenél el balettozni? Vagy 75 évesen kezdenél el edzeni a maratonra? Mi van, ha nagyot álmodsz? Az, hogy ne ijedjünk meg a nagy álmoktól a legfontosabb kulcs ahhoz, hogy jól éljünk. Miért?

 • Mert jobban fogod magad kedvelni

A nagy álmokban – bármi is legyen az – van egy közös: mind elérhetetlennek tűnik elsőre. Amikor egy olyan dolgot viszel véghez, amire a legtöbben azt mondják, hogy nem tudod megcsinálni, büszke leszel magadra. Kiálltál magadért, amikor más nem tette. Ez egy “csodálatos barátság kezdete”.

 • Mert meg tudod csinálni

Persze, lehetetlennek tűnik elsőre, de ki mondta, hogy elsőre meg kell csinálni? Lépésről lépésre, te fogsz a legjobban meglepődni, hogy könnyebb mint gondoltad.

 • Mert a saját utadat követed

Gondolkoztál azon, hogy miért akarod azt a dolgot annyira? Miért pont az a Nagy Álmod ami? Soha nincs rá racionális magyarázat. Mi ez, ha nem egy erős megérzés, hogy merre kell menned az életben?

 • Mert elbuksz…sokszor

És ha sokszor elbuktál az azt jelenti, hogy sokszor fel is álltál. Meg azt is, hogy nem hagytál magad mellett elmenni egy lehetőséget, hanem megpróbáltad. Az igazi lúzer az, aki meg sem próbálja. És mint tudjuk, ezekből elég sokat lehet tanulni. Tehát: kudarcra felkészülni, mert lesz. És ez egy jó dolog.

 • Mert megtanulsz összpontosítani

… hiszen van célod. Van hova nézni, van merre indulni. Végre lesz miért kiiktatnod az életedből az oda nem illő elemeket.

 • Mert nem a cél, az út a fontos

Sokan azt gondolják, hogy az “álomvadászat” sok-sok szenvedés annak fényében, hogy egy pillanatra boldog legyél. Ezek az emberek valószínűleg nem hisznek az előjátékban sem. Minden dolog, amit azért teszel, hogy elérd az álmaidat, boldogsággal fognak elönteni. Igen, még a lemondások is.

 • Mert hinni fogsz a csodákban

A legnagyobb álmok halálra rémítenek. Ha nem, akkor nem elég  nagyok. Lehetetlennek tűnnek elsőre, és saját magadat is kineveted az ötleted hallatára. De amikor végül eléred az álmaidat, rájössz, hogy tényleg nincs lehetetlen. Az a tapasztalatom, ha valaki jó úton halad, akkor minden összejön. Minden segítséget megkap, amire szüksége van. Az igazi megvalósítók a terv egy részét tudják, a többit a csodákra bízzák.

 • Mert megtalálod azt, amit tenned kell valójában.

Mind kapaszkodunk egy olyan életbe, amit mások szabtak meg nekünk. Ovi,iskola,egyetem, jól fizető állás, évi huszonvalahány szabadnap, nagyobb tévé, saját ház, újabb iPhone. A nagy álmok segítenek rájönni mi is az, amire hivatott vagy. Különben nem vágynál rá.

 • Mert csak a ma a biztos

Képes vagy évtizedeken keresztül Majd-okba és De-kbe kapaszkodni, ha arról van szó, hogy valamit megcsinálj. A nagy álom elég nagy ahhoz, hogy ma el kelljen kezdened megvalósítani.

 • Mert csak így tudsz változtatni dolgokon

A legtöbb ember ül a kis szemétdombján és siránkozva nézi mások sikerét. Szidja a főnökét, a génjeit, az országot ahova született, pedig a kulcs mindig az ő kezükben van. A dolgok nem változnak attól, hogy lemondasz róluk egy legyintéssel, hogy úgy sem tudod megoldani.

 • Mert jó példa leszel másnak

Ha másnak sikerült, neked is sikerülhet. És ha neked sikerült, mások erőt merítenek a sikereidből. Inspirálni másokat fantasztikus érzés.

 • Mert bátor leszel

Az életed legnagyobb ellensége a félelmeid. Ezért nem mertél még belevágni, igaz? Mi van ha nem sikerül? Mi van, ha valamit elveszítek, ami fontos nekem? Mi van ha kinevetnek?  Nem az a bátor ember aki nem fél, hanem az, aki képes szembenézni a félelmeivel. És ahhoz, hogy elérd a Nagy Álmod, sok ilyennel fogsz találkozni.

 • Mert boldoggá tesz

Minden egyes nagy álom, amibe rengeteg energiát, időt és pénzt teszel, boldogabbá fog tenni, mint azt el tudod most képzelni.

 • Mert rájössz, Te irányítod az életed

Nem hagyod többet, hogy mások mondják meg, hogy mit kellene tenned, és nem éled az életed mások félelmei alapján. Az mekkora hülyeség már?

 • Mert rengeteget tanulsz belőle

Igen, ki kell mozdulni a komfortzónádból, új élményeket és tapasztalatot fogsz szerezni. És azt hiszem ezért vagyunk itt.

 • Mert fiatalít

Az idő ugyebár relatív. Nem tudhatod, hogy meddig fog tartani, hány éved van hátra. De ha van célod az életben, akkor tudod, hogy mit kell még megtenned. És minél több dolgot eltervezel, annál több időre lesz szükséged, és annál fiatalabbnak fogod magad érezni. Hogy túl öreg vagy már ahhoz, hogy nagyot álmodj? Nem gondolod, hogy ez kifogás?

 • Mert kreatívvá tesz

A problémák megoldása kreativitást igényel. Már pedig problémák lesznek, ha nagy fába vágod a fejszédet.

 • Mert sikeres leszel

A mi világunkban a sikeres szót gyakran összekeverik a gazdaggal. Ennek persze van alapja: a sikeres ember eléri a céljait és álmait, és ezt gyakran pénzben mérik. Nem kizárólag pénzben, de gyakran abban. Szerintem a sikeres az, aki megálmodott valamit, és azt megvalósította. Bármi is legyen az.

 • Mert miért ne?

Tényleg, van olyan indokod, ami valós  és nem csak kifogás?

 

 

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon