Hogyhogy ennyi szabadságod van?

Na igen, evidens a kérdés, hogyan megy ennyi utazás 23 nap szabival? A válasz egyszerű: szervezés kérdése (meg egy kis szerencse, hogy olyan főnöke legyen az embernek, hogy tudjon egyhuzamban 2-3 hét szabit kivenni).

Szóval, hogy csinálom én?

1.  Csak hosszú hétvégén utazom

Vedd elő a naptárad és jelöld be, mikor lesz hosszú hétvége! Nézd hozzá azt is, hogy a megadott napokat melyik szombaton kell ledolgozni, és ne arra szombatra szervezd az utat. Így rögtön spórolsz 2 napot, ami azt jelenti, hogy el tudsz menni 2 hétre úgy, hogy csak 8 napot veszel ki. Ha ezt a megnyert maradék két napot hozzátoldod egy másik hosszú hétvégéhez, már csak egy napot kell kivenned, hogy elmehess egy hétre. Van különbség.

2. Évváltás

A legjobb télen utazni, ráadásul akkor a legkönnyebb kivenni a szabikat is – senki nem dolgozik igazán. Még akkor is, ha itthon szeretnéd tölteni a karácsonyt, érdemes utána nekiindulni. Én tavaly tartalékoltam 5 napot, amit áthoztam 2013-ra. Ennek az az egy szabálya, hogy 2012-ben megkezdd. December 28-án elutaztam, 5 napot átvittem, és még egy hosszú hétvége is volt benne a január 1 miatt. Így alig költöttem el pár napot a 2013-as szabimból, de mégis utaztam 3 hetet.

3. Nem vagyok kényelmes

Nincs egy kihasználatlan nap. Nem veszek ki szabit úgy, hogy nem utazom el. Általában úgy érek haza, hogy másnap már megyek dolgozni pár óra alvás után. Szörnyű, de megéri.

4. Túlóra

Ez tényleg munkahely és főnök függő: ha van munka, én nagyon szívesen dolgozom hétvégén vagy lehetetlen órákban, ha érzem, hogy fontos, és ha utána be tudom váltani szabadnapra a ledolgozott órákat.

Szóval, elő a naptárakkal, 2014 mindjárt itt van! ;)

http://hosszuhetvegek.hu/hosszu-hetvegek-2014

Mindenkinek jó utat!

Ne felejtsétek el, hogy versenyben vagyok a Goldenblogon (Pszichológia kategóriában): Katt ide, hogy szavazz rám: http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=5832

Mobillal és PC-n is le tudsz adni egy-egy szavazatot, de azzal is tudsz segíteni, hogy megosztod ezt a cikket. 

Nagyon köszi!

Screen Shot 2014-11-04 at 11.24.08

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon