Hosszú repülőút, kényelmesen

Az első hosszú utam Amszterdamból Buenos Airesbe rettenetes volt. 12 óra tiszta szenvedés. Azóta sok-sok dolgot tanultam, amit úgy gondoltam, hogy érdemes tudnotok, hogy egy-egy ilyen út ne legyen nagy szenvedés.

1. Találd meg a kaput időben

Ha nem ismered a repteret, érdemes, időben kiérni. A gép indulása előtt találd meg a kaput, ahonnan indulsz, ehhez sok esetben kell 45 perc is. Rengeteg reptéren vonatra vagy buszra kell szállnod a reptéren belül, mert akkora. Ne a duty freevel kezdj, ne nézelődj, találd meg a kaput, és onnan még mindig lehet mászkálni, vásárolni. Ha átszállással veszel repjegyet, de külön jegyeknek számítanak, figyelj, hogy minimum 2 órád legyen átszállni.

2. Mastercard Lounge

Kiderült, hogy az új MasterCard-ommal, (AXA Word) használhatom a Master Card Launge-t. Ingyenes wifi, kényelmes várakozás, büfé.

3. Hátizsák mint, lábtartó.

A legjobb ha akkora a kézipoggyászod hogy befér az előtted ülő ülése alá, és még rá tudod tenni a lábadat. Ha hátrahajtod a széked, majdnem 180 fokban tudsz pihenni. Elképesztő a különbség.

4. Saját fülhallagtó

Az ilyen utakon van szorakoztató center, játékokkal filmekkel, rádióval és rettenetes fülhallgatóval. Sok esetben, nem is sima jack dugós, hanem dupla-jack dugós. Viszont, ha ilyen van, akkor is be tudod dugni a sajátodat, de arra figyelj, hogy csak félig menjen a lyukba, mert akkor lesz sztereo, ha teljesen bedugod csak mono. Nekem zajszűrős a fülesem, így semmit ne hallok az épp mellettem ülő francia hordából és a kisbabából, aki két sorral odébb üvölt. (Ezt a cikket a Dubai – Bangkok járaton írom).

5. Speciális étel rendelése

Mindenki azt várja, hogy mikor kapja meg a kaját. Ez esemény! Sok járaton előre lehet szólni, ha valakinek speciális igényei vannak. Én vega vagyok, így erre a heckre véletlenül jöttem rá: de ezeket a speciális ételeket először hozzák ki. Ha kibírod, hogy nem eszel húst, elég vicces vega kaját rendelni és nézni a többieket, ahogy csodálkoznak, hogy te miért vagy hirtelen VIP.

6. Extra zokni

Tegyél be egy extra zoknit  zsákodba, és ha büdös a lábad, akkor húzd fel. Érdemes levenni a cipőt, mert nagyon bedagadhat a lábad a magasban. Ha nincs nálad másik zokni, a gépen tudnak adni. ( Emiratesnél tesztelve;)).

7. Hosszú várakozás, helyet luxus ingyen

Ha az átszállás hosszú várakozással jár, érdemes tájékozódni, hogy a légitársaság ad-e valamit. Ha 4 óránál többet vársz az emirates-nél, akkor egy ingyen kaja vócsert adnak, ha pedig több  mint 8 óra, de kevesebb mint 24, akkor pedig – ezt figyeld – ingyen szállást egy hotelben, teljes ellátással. Ezt is teszteltem Dubajban, és tejesen egyenesen tudom kijelenteni, hogy az Emirates a legjobb brand, amivel valaha találkoztam. Úszómedencés hotel, saját fürdőszobás szoba, svédasztalos vacsora ( megannyi vega választékkal) és reggeli. Ráadásul a transzfert is ők állják, és ha kell vízum, azt is. FIGYELEM: Ezt csak akkor tudod felhasználni, ha egyben veszed meg a jegyedet, nem külön-külön, és a várakozás elkerülhetetlen. Ilyenkor az Emirates oldalán tudsz magadnak szobát kérni, és becsekkoláskor kapod meg a vócsert. Tehát még egyszer, figyelem: nem automatikusan jár!

8. Mindig a folyosó mellé ülj!

Így nem kell majd máson átmásznod, és kevésbé klausztfób érzés.

9. Öltözz melegen és kényelmesen

Bizony hideg tud lenni egy ilyen úton. A kényelem is fontos, én leggingsben nyomom, fiuknak szerintem nem annyira ciki a melegítő ilyen helyen. Sokkal kellemetlenebb, ha rakosgatják magukat, mert szoros a nadrág (ezt élőben közvetítem, épp mellettem rendezi a zacsit a szomszéd).

10. Víz!

Nagyon fontos, hogy legyen nálad, és ahogy elnézem senki nem hoz magával. Persze, adnak a gépen, de az bőven nem elég. Mivel az ellenőrzésen nem tudsz áthozni vizet, egy üres palackot tegyél el, és azt töltsd meg a wc-ben indulás előtt.

+1 Légy kedves a személyzettel – nem tudhatod mikor vágnak hozzád egy első osztályon felszabadult jegyet;) (Velem még nem történt meg, de már találkoztam pár szerencséssel).

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon