10 ajándék ötlet utazóknak

Már jó pár éve nem vagyok nagy rajongója a tárgyaknak, mióta mindenemet be kellett pakolnom egy hátizsákba. Viszont be kell valljam, hogy nekem is vannak azért olyan tárgyak, amikért tudok lelkesedni. Ezek szinte teljes mértékben utazós kütyük.
A legutóbbi utam során megismerkedtem a AnneMarie-vel, a “Traveling Dutchies” egyik felével. Nála láttam rengeteg olyan dolgot, ami még az én minimalista szememnek is megtetszett. Kiderült, hogy van egy webshopjuk, és igen, így született meg ez a cikk.

Közeledik a karácsony, és sok barátunk bajban van, ha venni akar nekünk ajándékot. Ez a lista egy kis segítség neki. Lehet finoman átlinkelni nekik ;)

1.Univerzális úti kártya

Imádok játszani, és magam is kitaláltam már pár játékot az utazásaim során. Ez a pakli kártya abban segít, hogy kicsit máshogy éld meg az utazást. Minden kártyán egy kis feladat található, amit aznap el kell végezned. Plusz királyság: solo-utazók is játszhatnak.

2. Összehajtogatható labda

Milyen menő már? Konkrétan össze tudod hajtogatni a labdát, amivel a strandon fociztál. Nos, ez egy siker termék, mert akik ott voltak velünk Panamában, nagyon élvezték. Mivel nekem olyan labda érzékem van, mint egy kivénhedt bükkfának, sajnos nem tudtam kipróbálni. De a többiek nagyon élvezték, eskü:)

3. Kém melltartó

(Nem tudom feltűnt-e, hogy a neveket én adom a termékeknek magyarul.) Ez a cucc a hasitasi egy fokkal szexibb megfelelője, amibe a pénzedet tudod rejteni utazáskor. Elég hasznos kis tárgy, csak figyelj, hogy itt mindig azt a pénzt tartsd, amit nem akarsz elővenni az úton, csak a szállásodra szeretnéd szállítani.

4. Színezhető térképes vászontáska

Na ez a két kombináció nálam teljesen nyerő: nem csak hogy vászontáska, amit imádok, de még térkép is.  És még színezhető is: azokat az országokat be tudod színezni, ahol már jártál.

5. Iránytűs karkötő

Szerintem ez egy nagyon jó ajándék, ha valamelyik barátnőd épp most utazik el. Mindig eszébe fogsz jutni, és hozzá lehet tenni, hogy azért adod, hogy mindig hazataláljon. Azt mondjuk tedd majd hozzá, hogy lehetőség szerint inkább egy GPS-t használjon, amikor majd erre sor került. Mert ez csak dísz. De annak nagyon szép, kecses, és szerintem nagyon menő is.

6. Bögre vándorolni vágyóknak

Van olyan ismerősöd, aki még csak tervezgeti az utazást? Ez a bögre szerintem tökéletes, hiszen nem felejt el mellette fókuszálni arra, ami a célja.

7. Falra ragasztható térkép – pinekkel

Jó, térképet adni egy utazónak MINDIG jó ötlet. Nekem is van egy-kettő. Utazásaim során nagyon sajnáltam, hogy nincs egy falam, ahova fel tudom őket akasztani. Ez a matrica nem csak széppé teszi a faladat, de még be is tudod jelölni, hogy merre jártál.

8. Dry Bag

Bocsánat, ezt nem tudom lefordítani. Illetve nem akarom. A “dry bag” egy igazán hasznos kütyü. Egyszerűen imádom. Szárazon tartja az értékeidet. Sokszor nagyon jól jön: csónakban, parton. Főleg azok után, hogy engem már ért egy-két baleset.

©Earl Harper

9. Hordozható kávéfilter

Nagy kávéimádó vagyok. Hozzám hasonló utazóknak nagyon jól jön, ha van egy ilyen kütyü nálunk, hiszen így tényleg meg tudod inni azt a kávét, amit a kávé földeken vásároltál. Bárhol.

10. Streetfood guide

Hiányoltátok a kajás posztokat a backpacker.hu-n. Ez a kis könyvecske nem csak izgalmas nemzeti ételeket mutat be, de a receptjét is leírja.

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon