Mi kell ahhoz, hogy utazó legyél

Készen állsz, hogy elindulj a nagy kalandra? Szerintem ezek kellenek, hogy ne csak meg tudd csinálni, de élvezd is.

Kiváncsiság

Én úgy gondolom, hogy ez a tulajdonság nagyon alul van értékelve. Azt gondolom a kíváncsiság a legjobb motiváció. Sőt elmennék odáig, hogy én legszívesebben a szorgalom jegyek helyett kíváncsiság jegyeket adnék az iskolában. A kíváncsi ember sokat tanul, mert sokat tapasztal. És amíg nem elégíti a kíváncsiságát, addig nem nyugszik, addig megy, amíg el nem múlik ez a különös viszketés.
Mi utazók, mind nagyon kíváncsiak vagyunk. Mi van a világban? Mi az, ami más? Mit esznek? Hogy beszélnek? Mit dolgoznak? És addig nem nyugszunk míg nincs válasz. Sokan azt mondják, hogy milyen bátor vagyok, hogy elmegyek egyedül helyekre. Erre mindig az a válaszom, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem félek, hanem azt, hogy kíváncsibb vagyok a félelmemnél.

Nyitottság

Ahhoz, hogy egy másik kultúrát befogdj, nyitottnak kell lenni. Úgy befogadni, amilyen, akkor is ha az nagyon más, mint a mi kultúránk. Tökéletes példa erre India, ahol az ember sokszor a saját mocskukban fekszenek. Ez elég megrázó lehet, ha nem tudsz ilyen fajta másságra nyitott lenni, nem bírálni.

Optimizmus

A legtöbb problémás helyzetben, az első, amire figyelek az az, hogy megnyugodjak, és pozitívan tudjak gondolkozni. A jó hozzáállás nagyon sokat tud segíteni a legtöbb problémán.

Alacsony igények

Nem gondoltátok volna, mi? Kocsiban alvás? Patakban fürdőzés? 25 másik emberrel egy szobában lakás? Nincs mit enni egy napig? Jobb ha ezeken nem akadsz ki.

Rugalmasság

Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezted? Jöhet a B terv. Majd kiderül mi sül ki belőle, de a tapasztalataim alapján mindig valami jó dolog alakul ki.

Kalandvágy

És a legfontosabb, a kalandvágy. Az az adrenalin, amit csak az tud adni, hogy megint újra  és újra átlépd a komfortzónád. Hogy megtapasztald, mire vagy képes. Hogy idegen helyzetekbe kerülj. A vágy, hogy az életed egy jó sztori legyen.

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon