Mit csinálj, ha a tengerbe esik a telefonod

FIGYELEM: A Telefonom 2 hónap után feladta, és teljesen meghalt. Sajnos nem lehet ezzel a trükkel megmenteni…!

Mint azt ebben a cikkben olvashatjátok, a teljesen új iPhone 6-osomat a vízbe ejtettem két nappal annak megvétele után. Azóta azt ígérem, hogy megírom, hogyan kell megmenteni a telefont, mert nekem úgy néz ki sikerült!

1. Kikapcsolni

A legfontosabb, hogy azonnal kapcsold ki, még akkor is, ha látszólag jól működik. Ha nem kapcsolod ki, zárlatos lehet.

2. Kimosni

Bizony, amilyen gyorsan csak lehet, tedd be a csap alá a mobilodat. A tengervíz ugyanis savként marja szét a telefonod, így elég fontos, ne maradjon bent sós víz. Amikor kimosod, figyelj oda, hogy a víz bejusson a nyílásokba, hogy valóban kimossa a sót a telefonodból.

3. Kirázni

Most jön az, hogy a víztől kell megszabadulni. Ha van rajta valamilyen tok, azt szedd le, ha eddig még nem tetted volna, majd rázd ki az összes vizet belőle, amit csak tudsz. Én még szívogattam is egy kicsit a nyílásoknál, és éreztem, hogy jön ki a víz.

4. Megtörölgetni

Töröld le egy kendővel, különösen a gomboknál, és a nyílásoknál. Töröld szárazra.

5. Rizsbe tenni

Szerezz, egy jól zárható tasakot, és töltsd meg rizzsel. Tedd bele a telefont, és próbáld meg amennyire csak lehet, légmentesen lezárni a tasakot. A rizs elszívja a nedvességet.

6. Nem bekapcsolni!

Most jön a türelem játék! Legalább 36 óráig ne kapcsold be. Nagyon fontos, hogy teljesen kiszáradjon, még mielőtt bekapcsolnád. Ha letelt az idő, akkor hajrá!

Remélem neked is sikerülni fog!

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon