Öt kérdés, amit meg kell kérdezned magadtól (2.)

“Ha a pénz nem számítana, hova utaznál?”

Egy új sorozatban olyan kérdéseket teszek fel, ami elvezethet ahhoz, hogy meg tudd végre írni a saját bakancslistádat. Az előző részben azt feszegettük, hogy milyen karriert választanál, ha pénz nem számítana. A következő rész, még mindig a pénzről szól. Illetve, pont hogy nem.

Utazás, mint álom?

Az emberek nagy szemekkel pislognak rám, amikor elmesélem, hogy merre jártam már a nagyvilágban. Ha ilyenkor belenézek ezekbe a szemekbe azt látom, hogy csikorognak a kerekek. Honnan van ennek a lánynak ennyi pénze? Ki fizeti ki az útjait vajon?

Mind azt gondolják, hogy valami sunyulás van a dologban. Elszomorodva látom, hogy mennyien gondolják azt, hogy utazni drága dolog, ami csak kiváltságosoknak adatik meg, a ranglétra legtetején. Hölgyeim és Uraim, úgy látszik Önök áldozatai lettek a fogyasztói társadalomnak. Önöket átverte egy marketing gépezet, olyan szavakkal, mint a ‘last minute’ vagy az “all inclusive”. Van egy jó hírem! Utazni nem olyan drága, de ahhoz, hogy el is tudjunk “Oda” jutni, tudnunk kell, melyik az az ország, ahova menni szeretnénk.

Úgy hiszem,  annyira félünk attól, hogy csalódunk, attól, hogy az álmaink nem válnak valóra, hogy már nem is merünk fantáziálni. Milyen lehet Pápuán találkozni az őslakókkal, tangózni Buenos Airesben? Milyen érzés lehet a kínai nagy falon sétálni? Vagy az oroszokkal vodkázni? Hogy nézhet ki az Északi Fény? A fantáziálás sok emberben rossz érzést kelt, mert az gondolja, ezek az álmok sosem válnak valóra. Így ahelyett, hogy belefeledkezne egy jó érzésű ábrándozásba, szorong. Ezt tessék levetkőzni, és legalább képzeletben nyaralni most egy pár percet.

A megvalósítás

Kész? Akkor itt egy lista arról, amik segíthetnek a megvalósításban:

Álmodj nagyot

Szabadulj meg a hazugságoktól

Gyűjts elég információt

Hogyan lehet elég pénzed az útra

Szerezz szabit

Szerezz olcsó repülőjegyet

Legyél reptér-guru

Kerüld a kultúrsokkot

Végül: Legyél igazi backpacker

Amennyiben elgondolkodtatott ez a cikk, a sorozat többi részét itt találod:

Ha a pénz nem számítana, mivel foglalkoznál

Ha a tehetség nem számítana, mibe vágnál bele?

Nem félsz, amikor egyedül utazol?

Ha egy órán belül meghalnál, nyugodtan mennél el?

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon