Luxus hajóút pár száz Euróért? Yes, please!

Nem csalás nem ámítás, ez tényleg létezik. Először Kolumbiában hallottam róla, egy idősebb pártól, akik találkoztak valakivel, aki találkozott valakivel, akinek sikerült. Gondolhatjátok, hogy nem voltam egyből meggyőzve, szóval elkezdtem a kutatást.

Nem gondoltam volna, hogy engem valaha is lázba hoz egy luxus hajón töltött nyaralás, de az élet, mint most is, mindig meg tud lepni. Rátaláltam az úgy nevezett “Repositioning Cruise”-okra. Miamiból akartam haza-hajózni, ugyanis az ár: 500 Euró volt, Miami-ból Angilába. Ahogy számolgattam, rájöttem, hogy gyakorlatilag jobban jövök ki anyagilag, hiszen, bár közel annyiba kerül, mint a repjegyeim összesen, de hozzá kell adni azt a két hetet, ami szinte all inclusive, szállás, étkezés, és üdítő italok. Egy szóval: nem kell semmi másra sem költenem. Arról nem beszélve, hogy a hajó kiköt mindenféle szigeten útközben.

Hogy lehet ez?

Ez tényleg nem marketing duma: valóban ennyibe kerülnek a Repositioning Cruise-ok. Évente kétszer, a hajótársaságok átcsoportosítják a hajókat, az idényhez mérten. Például tavasszal a legtöbb hajó Miami-ból indul, és Spanyolországba érkezik, késő ősszel, kora télen pedig irány vissza. Ezek a hajók azért elképesztően olcsók, mert a társaságnak mindenképpen ki kell fizetnie a költségeket.

Mi a buktató?

Azért sem tudják rendes áron adni, mert ez a hajó úgy nem megy vissza, így a vendégeknek ki kell fizetni a repjegyet hazafelé. Már aki, rögtön haza akar jönni. Ezzel nekem nem is lett volna problémám, de sajnos kiderült, hogy a legtöbb cruise szingli-felárat fizettet, vagyis, egyedül nem tudok kivenni egy kabint, csak ha mind a két ágyat kifizetem. Végül ezért nem tudtam hazahajózni. A kutatás közben azonban arra is rájöttem, hogy pótágyat viszont be lehet tenni a kabinba, így ha négyen mentek, még mindig csak a két ágy árát kell megfizetni a kabinban. Gyors fejszámolással, így az egyik út: 250 (+120 adó)Euróba került volna, per fő. Bezony.

Miket tartalmaz az ár?

Általában a kabint, az ellátást, show műsorokat, mert az is van, annak akit érdekel a Mamma Mia musical, meg barátaik, és a medence használatot.

Milyen extra költségek vannak?

A legfontosabb, hogy a koktélodat magadnak kell fizetned. A második legfontosabb, hogy az internetet aranyárban mérik a hajón, ami részben érthető, az óceán közepén. Lehet felkészülni egy jó kis digitális-detox-ra. Egy fix díj mindig van, ez a kikötői díj: 120 Euró körül van, per fő. Szóval ezzel mindenképpen kell számolni. Illetve ha étterembe mész, és nem a főétkezőbe, konditerembe, vagy SPA-ba, ezeket külön kell kicsengetni.

Na de Bori, miért írsz róla, ha nem voltál?

Mert megyek!!! Decemberben hajóra szállok én is. Kiderült, hogy más Digitális Nomád és szívta a szingli-adó miatt, meg a nem feltétlenül nekünk szánt programok miatt, és szervezett egy Digitális Nomád különítményt az egyik hajón. Ennek az ára 480 Euro (+ kikötő adó). Majd jött egy levél, hogy ha hajlandóak vagyunk egy idegennel osztani a szobánkat, akkor 100 Euro-t elengednek. Gondolhatjátok, hogy én, aki 16 ágyas hostelekben szocializálódtam, gond nélkül vállalom a szobatársat. Sőt! Remélem jófej lesz. Vagy legalább egy Adonisz.

Merre megyek?

Hát így megy. Ne utáljatok!:)

screen-shot-2016-09-22-at-12-25-58-pm

Na most jön a rossz hír: úgy tudom, sajnos ez a hajó már megtelt, de ha párosan vagytok, akkor még szóba jöhet nektek egy másik hajó. Itt tudtok nézelődni.

Mindenkinek jó vadászatot!

Ha szeretnél Te is digitális nomád lenni, katt ide.

Még több kép az Instagramon

Kövess Instagramon